SDE PROJECTEN

Voor bedrijven, instellingen en non-profit organisaties is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen op zonnepanelen. Met de nieuwe SDE+ 2015 regeling geldt dat, wie het eerst komt die het eerst maalt.

U dient een grootverbruikersaansluiting te hebben (> 3x80A) en ook dient het totale vermogen van de installatie meer dan 15kWp te zijn (Dit zijn ongeveer 58 zonnepanelen). U kunt dus altijd een subsidieaanvraag indienen maar het is de vraag of de subsidie ook wordt toegekend.

Verlaag uw operationele energiekosten

Met zonnepanelen kunt u significante besparingen realiseren op uw elektriciteitskosten. Typische terugverdientijd van een zonnepaneel installatie is 7 jaar. Een gemiddeld jaarlijks rendement na 15 jaar van 10% is realiseerbaar. Op basis van het zonnepanelen advies zorgt Profinrg voor de best passende kwaliteit zonnepanelen en een veilige installatie zodat u zeker bent van resultaat vanaf de eerste dag.

Is uw dak geschikt?

Daken van agrarische bedrijfsgebouwen hebben vaak een helling van ongeveer 20 graden. De daken zijn meestal belegd met golfplaten of sandwichpanelen. Oudere daken met houten gordingen zijn over het algemeen geschikt. Bij nieuwere gebouwen moet het draagvermogen van de onderconstructie beoordeeld worden. Voor elke daksoort en type dakbedekking zijn er montage materialen beschikbaar. Daken met een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest liggen goed. Bij daken met een oriëntatie op west of oost zijn 15% meer panelen nodig om dezelfde opbrengst te halen dan bij een zuidoriëntatie. Uiteraard zal schaduw op uw dak de opbrengst negatief beïnvloeden.

Stap 1: Persoonlijk adviesgesprek

Wij inventariseren uw stroomverbruik, daksituatie, opbouw van uw elektra-installatie en het vermogen van uw aansluiting. Aan de hand van deze gegevens zullen wij een systeem samen stellen dat wij u aanbieden inclusief een prognose van uw stroomopbrengst. Als uw dat wilt maken we ook een rendementsberekening. Op basis van dit voorstel, kunt u een besluit nemen.

Stap 2: Installatie ontwerp

Nadat wij uw opdracht hebben ontvangen zullen wij het systeem verder uitwerken. Wij maken een ontwerp van de installatie, bepalen de indeling van de panelen op het dak en de aansluiting van de panelen op de omvormer(s). De kabeltrace’s en de bekabeling en eventuele aanpassing van de meterkast en/of verdeelinrichting.

Stap 3: Installatie en oplevering

Na uw goedkeuring op het ontwerp, zullen wij de montagewerkzaamheden met u inplannen. Wij proberen de overlast tijdens onze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. De panelen worden vakkundig op het dak gemonteerd. Onze gecertificeerde elektro-technisch installateur zal vervolgens de noodzakelijke metingen verrichten en de omvormers aansluiten op de verdeelinrichting. Op ons opleverdocument worden alle noodzakelijke gegevens ingevuld.