ZONNEPANELEN

Wij bieden een volledig assortiment van zonnepanelen, inclusief advies, installatie en reparatie. Op al ons werk ontvangt u een uitgebreide garantie. Wij hebben jarenlange ervaring en toegewijd personeel met expertise in de particuliere en klein-zakelijke markt. Ons team is zeer ervaren en altijd efficiënt en professioneel. U kunt er zeker van dat u een hoge kwaliteit service ontvangt met aandacht voor detail en een heldere, nauwkeurige beschrijving.

Assortiment


Typen zonnepanelen

Hieronder lichten we de verschillende soorten zonnepanelen uit aan de hand van een aantal voor- en nadelen.

Polykristallijn zonnepaneel

Zonnepanelen met polykristallijn zijn het meest gangbaar. De zonnecellen bestaan tijdens de productie uit verschillende groottes, die uiteindelijk rechthoekig worden gemaakt. Zij vertonen een soort gebroken schervenpatroon. De productie van polykristallijn is de meest voordelige manier van het vervaardigen van zonnecellen. Nadelen zijn de beperking in het rendement per oppervlakte en de blauwe kleur.

Monokristallijn zonnepaneel

De zonnecellen in een monokristallijn paneel bestaan uit één kristal. De oppervlakte hiervan is egaal zwart en heeft geordende elektroden. Van al het licht dat op een zonnepaneel valt, wordt rond de 15% omgezet in stroom. De monokristallijne panelen zijn efficiënter en halen een ‘zonnepaneel-efficiency’ tot maximaal 20%. De prijs is hoger, maar er hoeven ook minder panelen te worden geinstalleerd om een zelfde opbrengst te halen.

Amorf silicium zonnepaneel

Amorf zonnecellen zijn het goedkoopst, maar leveren ook het laagste rendement. Men spreekt van amorf panelen op het moment dat er op glas of op een ander substraatmateriaal een fotovoltaïsch actieve laag af wordt gezet. Deze worden ook wel dunnelaag cellen genoemd en gebruikt in het dunne-film zonnepaneel. Doordat de amorf zonnepanelen geen kristallen bevatten, zijn zij zeer buigzaam. Dunne-film panelen presteren bijzonder goed in schaduwrijke situaties of op minder gubstige orientaties.